Zoeken

MedicomZes | Kuijpers in jubileumeditie ‘Bouwen aan de Zorg’

Kruisbestuiving tussen onderzoekers in Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Op 1 oktober leverde de bouwcombinatie MedicomZes | Kuijpers het indrukwekkende Research & Diagnostiek Centrum (RDC) ADORE op. In slechts 2,5 jaar tijd verrees op de locatie VUmc van Amsterdam UMC aan de Van der Boechorststraat in Amsterdam een gloednieuw onderzoeksgebouw. Het prachtige resultaat van een soepel lopend samenspel tussen bouwer en opdrachtgever. In de jubileumeditie van Bouwen aan de Zorg wordt uitgebreid stilgestaan bij dit bijzondere project.

RDC ADORE
RDC ADORE

Bouwen aan de zorg

Het artikel in Bouwen aan de Zorg zoomt in op de bouwtechnische uitdagingen, de duurzame oplossingen en de betekenis van dit baanbrekende centrum voor de zorgsector. Van bouwen op een ‘postzegel’-grote bouwplaats en logistieke oplossingen tot het inspirerende ontwerp: alles komt aan bod.

Lees het volledige artikel in de Epaper. Scroll door naar pagina 46 en laat je inspireren. Mis het niet!

Epaper 'Bouwen aan de Zorg' PDF van het artikel
RDC ADORE

Over het project

Het RDC ADORE is gerealiseerd door MedicomZes | Kuijpers en biedt met een totaaloppervlak van circa 22.800 m² onderdak aan geavanceerde laboratoria en kantoorruimtes. Het atrium, met een unieke patchwork tegelvloer, vormt de hoofdentree en verbindt het RDC ADORE met het naastgelegen Amsterdam UMC Imaging Center.

Het gebouw, ontworpen door Atelier Pro, is een voorbeeld van duurzaamheid en flexibiliteit. Het is het eerste gebouw van Amsterdam UMC met een warmte- en koudeopslagsysteem (WKO) en is volledig aardgasloos. Het dak herbergt zonnepanelen en fungeert als waterbuffer om regenwater op te vangen en overstromingen te voorkomen. De vliesgevel is voorzien van low-carbon glas, waardoor het gebouw 25% duurzamer is dan de BENG-norm voor bijna energieneutrale gebouwen.

Meer over het project
RDC ADORE

ADORE: Samenwerken voor innovatie

ADORE is een initiatief dat onderzoekers op het gebied van oncologie en neurowetenschappen samenbrengt om nieuwe behandelingen en inzichten te ontwikkelen. Onderzoekers die zich richten op kanker, alzheimer en multiple sclerose krijgen in dit centrum een werkplek die is afgestemd op samenwerking, flexibiliteit en innovatie.